Surina-klubben gav sin formue til hospitalets børneafdeling

Fra President reklame, 1970erne.

Engang var der rigtig mange klubber i Danmark. Men der er blevet færrere og færrere. En af de gamle klubber, som har nedlagt sig selv er Surina-klubben i Holbæk. Den eksisterede i 35 år.

Holbæk Privatradio Klub – eller Surina-klubben – ‘blev oprettet i 1978 som udløber af en anden walkie talkieklub. Den havde, i sine velmagtsdage omkring 450 medlemmer.

I oktobernummeret af bladet 27 MHz Amatøren fra 1980 kan man bl.a. læse en længere aktivitetsoversigt i Surina-klubben, der udover bankospil også omfatter filmaften, båndavis, rævejagter, klubaftener, quiz på radioen m.m. I bladet kan man også læse, at klubben fejrer sin 2 års fødselsdag den 2. december. Det skete i øvrigt på Orø Kro.

Men, som tiden gik, og den almindelige interesse for privatradioen forsvandt, skrumpede også medlemsskaren hos Surina-klubben ind.

I 2013 talte klubben omkring 100 medlemmer og den primæreaktivetet var reduceret til bankospil. Derfor besluttede man, at opløse foreningen og donere formuen til et godt formål.

Valget faldt på børneafdelingen på Holbæk Sygehus, som i oktober 2013 fik overbragt 37.500 kroner ved et festligt arrangement, hvor der også var sørget for underholdnign til børnene.

Læs mere: By & Land, 29. oktober 2013

Be the first to comment on "Surina-klubben gav sin formue til hospitalets børneafdeling"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*