TV: Går den her ud?

DRs ungdomsredaktion lavede i september 1980 en udsendelse om privatradio med titlen “Går den her ud?”. Udsendelsen blev ikke særlig godt modtaget i privatradio-miljøet, da man for de flestes vedkommende mente, at den tegnede et forkert billede af de 200.000 danskere, som havde en “walkie talkie” på daværende tidspunkt.

I bladet 27 MHz amatøren  fra November 1980 skriver redaktionen bl.a: “En være gang ‘bavl’, som aldrig burde være sendt ud i æteren. Dette var en udsendelse, som skuffede og harmede mange tusinde fornuftige privatradio-amatører over hele ladnet. Ja, vi må betragte det som den største hån mod danske privatradio-klubber, som gør et seriøst klubarbejde og som måtte se og lytte til sådan en gang bras”.

Ja det var hårde ord, programtilrettelægger Sten Baadsgård og Ungdomsredaktionen fik med på vejen.

Hele miseren bestod i, at man hos 27 MHz amatøren mente, at Ungdomsredaktionen kun viste det værste walkie-kulturen havde at byde på: råben og skrigen, trusler, mobning og manglende respekt.

Ifølge 27 MHz amatøren, havde bladets redaktion sendt en masse materiale til Ungdomsredaktionen, som viste den anden side af privatradiointeressen: bingo, quizzer, vejhjælp, klubarrangementer m.m.

Hos 27 MHz amatøren var man også utilfreds med, at det blev kaldt for “walkie talkie” – selv når der blev vist en stor basestation, som bladet mente retteligt burde kaldes for privatradio eller CB.

Har du ikke se udsendelsen (som altså blev sendt i 1980) eller vil du bare gerne gense den, så kan du se den på DR/Bonanza.

Foto: DR TV.

Be the first to comment on "TV: Går den her ud?"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*